ERR.ee: Pärnu bussijuhid avaldasid maavalitsuse ees meelt

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussijuhtide meeleavaldus Pärnus maavalitsuse hoone ees.
Bussijuhtide meeleavaldus Pärnus maavalitsuse hoone ees. Foto: Ants Liigus

Bussifirma Go Bus Pärnu bussijuhid ja transpordi ametiühingu esindajad avaldasid täna maavalitsuse ees meelt maakonna liinihankel osalenud ettevõtete ja maavanema tegevuse vastu.

Bussijuhid süüdistavad nii bussiettevõtteid kui ka maavanemat liinikonkursi läbimõtlematutes otsuses, mille tagajärjel võib Pärnus töö kaotada üle poolesaja bussijuhi, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Ametiühingu esindajad tõdesid, et kõige suurem süü kümnete bussijuhtide tööta jäämises on Go Busi omanikel, kuna firma liinihankel pakkumist ei teinudki. Siiski leiti, et ka Pärnu maavanem Toomas Kivimägi oleks oma autoriteeti kasutades võinud rohkem teha.

Maavalitsuse ette kogunes umbes 50 bussijuhti ja ametiühingu aktivisti.

Pärnu maavanema Toomas Kivimägi sõnul on Go Busil täpselt teada, kui palju neil bussijuhte uuest aastast üle jääb ning need võiks koondada. Maavanem lisas, et ettevõte ei tee koondamisotsuseid, sest siis tuleks firmal maksta koondamisraha, bussifirma loodab, et töötajad lahkuvad omal soovil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles