Pentus lubas «tiigikaevajaid» karistada

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiigi kaevamine.
Tiigi kaevamine. Foto: Sille Annuk / Postimees

Nn tiikide kaevamise sildi all maavara kaevandamise ja selle mustalt müümise probleem jõudis tänu riigikoguliikmete arupärimisele riigikogu kõnepulti, kus keskkonnaminister Keit Pentus teemat esmaspäeval üksipulgi lahkas.


Keskkonnaminister Keit Pentus kinnitas, et igasuguse tegevuse osas, mis loodust ühel või teisel kombel kahjustab ja jäädavalt maastikku rikub, tuleb teha väga tõhusat järelevalvet, kirjutab Saarte Hääl. Kui tegu on rikkumisega, siis peab sellele järgnema karistus, ja kui tegu on keskkonnakahjuga, siis tuleb see tekitatud kahju välja nõuda, oli Pentus resoluutne.

Kinnistul olev liiv, kruus, savi, põllukivid, turvas jms kuulub ministri sõnul kinnistu omanikule ja oma isiklikuks otstarbeks on tal õigus seda materjali ka kasutada, kui seda soovitakse aga müüa, peab olema keskkonnaameti luba.

«Ja kui seda seaduses sätestatud võimalust kasutada liiva või kruusa või põllukive isiklikuks otstarbeks hakatakse kuritarvitama, siis loomulikult tuleb selle teemaga tõenäoliselt eraldi tegeleda, sest praegune seadusesäte on ikkagi sätestatud usus, et kuritarvitusi sellisel kujul ei tule ja et kinnistu omanikud kasutavad seda materjali tõesti isiklikuks otstarbeks,» nentis Keit Pentus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles