Põllumees: viljasaak oli kesine, aga kvaliteetne

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljapõld.
Viljapõld. Foto: Elmo Riig / Sakala

Põllumeeste Keskliidu presidendi ja Harjumaa mahetootja Juhan Särgava sõnul jäi tänavune viljasaak oodatust väiksemaks, kuid oli samas kvaliteetsem ning virisemiseks põhjust pole.

«Käesoleval aastal on isegi niimoodi, et Eesti põllumees leivavilja kindlustas ära ja veidi jääb veel ülegi, mille me saame eksportida, nii et kvaliteeditase oli kõrge,» vahendas ERR uudised mahetootja Juhan Särgava intervjuud ETV hommikusaates «Terevisioon».

Ta lisas, et kuna sügisel on olnud vihmasagar vihmasagara järel, siis langes Saaremaal nisu toiduvilja kvaliteedist välja ning jääb seetõttu söödaviljaks. Särgava tõdes, et ka köögivilja- ja õunasaak on tänavu küllaltki hea.

«Kui me vaatame 2009. aastat, mil hinnad olid alla tootmise omahinna ning väga paljud põllumehed pidid töötama kahjumiga, siis võrreldes sellega on tõus väga suur, aga iseenesest on aasta nagu aasta ikka,» märkis ta, kuid lisas samas, et kui niimoodi saaks kulgeda kui praegu, siis oleks põllumajandus edenev, arenev ja laienev.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles