Reformierakond looks partnerlusseaduse sooneutraalselt

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Erinevalt IRL-ist, kes ei soovi mingil viisil mitteabielulise kooselu vorme õiguslikult reguleerida, tahaks Reformierakond luua partnerlusseaduse ja seda sooneutraalselt.

«Eesti Reformierakond toetab esimese eelistusena partnerlusseaduse või kooseluseaduse loomist sooneutraalselt. Kindlasti soovime sellega seonduvaid üksikasju arutada, sealhulgas lapsendamise küsimust, kui see eelnõu arutelule tuleb,» vahendas ERR uudised Reformierakonna vastust justiitsminister Kristen Michalile.

Teise võimalusena toetab Reformierakond kehtivas õigusaktides olevate kitsaskohtade kaotamist ning vajadusel näidislepingute paketi loomist, selleks et hõlbustada mitteabielulises kooseluvormis elavate inimeste igapäevaste küsimuste lahendamist.

Michal saatis augusti alguses neljale parlamendierakonnale kirja, mis rõhutas homo- ja vabaabielude õigusliku reguleerimise vajadust ning pakkus parteidele välja neli võimalikku lahendust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles