Operatsioon tõmbelukuga

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villu Reiljan ja Ester Tuiksoo
Villu Reiljan ja Ester Tuiksoo Foto: Tairo Lutter/Õhtuleht, Teet Malsroos/Õhtuleht, montaaž Lennart Rikk

Riigiprokuratuur tahab Villu Reiljanile ja Ester Tuiksoole esitada süüdistuse maadevahetuse tehingutes altkäemaksu võtmises. Kuid kuna põhiseaduse kohaselt on riigikogu liige puutumatu, on süüdistuse esitamiseks vaja võtta Reiljanilt ja Tuiksoolt saadikupuutumatus.

Reiljanile ei oleks see esimene kord. Alles sel kevadel jäi ta saadikupuutumatusest ilma kahtlustatuna pistise nõudmises sel ajal, mil ta oli keskkonnaministrina seotud Rävala pst 8 kinnistu müügi korraldamisega. Kuna aga puutumatuse saab võtta ühe süüasja tarvis, tuleb seda nüüd uuesti teha.

Iseenesest ei ole saadikupuutumatuse võtmine teab mis pikk ja vaeva nõudev protseduur. Õiguskantsler teeb ettepaneku, riigikogu hääletab - ja valmis ta ongi. Kevadel hääletati üsna üksmeelselt, vaid kahe vastuhäälega.

Kuid ometi meenub seda kuuldes vana anekdoot opereeritud mehest, keda ikka ja uuesti lõhki lõigata tuli ja kelle kõhule seetõttu lihtsuse mõttes tõmbelukk õmmeldi. Kui jälle vaja, saab edaspidi lihtsamini...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles