Politseiametis jätkuvad koondamised

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt.
Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt. Foto: Mihkel Maripuu

Politsei- ja piirivalveamet koondab juba mõnda aega ametnikke, sel aastal on lahkuma pidanud juba 55 tugistruktuuride töötajat. Samas ei pea alles jäänud töötajad enam tasuta puhkusepäevi võtma.

«Koondamisi viiakse PPAs tõepoolest läbi ning see on meie töö korrastamisel pikaajalisem protsess,» kinnitas ameti peadirektor Raivo Küüt. «Need ei puuduta tänavatel ja piiridel töötavaid või kuritegusid menetlevaid politseinikke, samuti ka isikuttõendavaid dokumente
väljastavaid ametnikke,» kiirustas ta kinnitama.

«Koondamised puudutavad ainult tugiteenuseid osutavaid ametnikke - nende hulgas koristajaid, logistika valdkonnast autojuhte, objektide valvureid, aga ka dokumendihaldureid, raamatupidajaid, personalitöötajaid jt. Osade töötajate koondamine on seotud otseselt sellega, et anname oma hooneid üle Riigi Kinnisavara AS-ile ning sellega seoses ei ole enam kohustust nende hoonete haldamisega tegelda.»

Küüt selgitas, et see protsess on vajalik selleks, et rohkem ja tõhusamalt suunata raha ja tähelepanu oma põhiülesannete täitmisele.

Peadirektor rääkis, et koondatavaid teavitatakse isiklikult ja selgete põhjendustega, samuti nõustatakse neid tagatud hüvitiste ja uue töö otsimisvõimaluste osas.

Küüt selgitas koondamisvajadust avaliku sektori üldteada põhimõttega, et valitsemiskulud Eestis ei kasva. «See tähendab, et üldist ametnike palgatõusu ees oodata ei ole. Mis puudutab politseiametnike võimalikku palgatõusu järgmisel aastal, siis see saab toimuda vaid sisemiste ressursside arvelt,» viitas ta.

Esmajärjekorras soovib aga PPA likvideerida politsei ja piirivalve ühendamisest jäänud ebakõlad. Nimelt tuli ametite liitmisel seaduse kohaselt säilitada kõikide töötajate senised kinnitatud palgad, mistõttu need erinesid omavahel.

«Selleks aga, et läbi viia palkade süsteemne ja põhjendatud ühtlustamine, tuli esmalt läbi viia kogu uue organisatsiooni ametikohtade hindamine ja selle tulemuste alusel omakorda välja töötada uus palgasüsteem. Sellega oleme tänaseks ka lõpusirgel,» rõõmustas Küüt.

«Teiseks on kahtlemata vaja inimesi motiveerida ja alati vaadata, kas head ja professionaalsed ametnikud saavad ka väärilist palka.» Selleks otsitaksegi võimalusi sisemiste ümberkorralduste ja uue palgasüsteemi juurutamisega.

Teisalt õnnestus tänu senistele kokkuhoiumeetmetele tänavu teisel poolaastal lõpetada ametnike kohustuslike palgata puhkuse päevade võtmine. «Seega kõik ametnikud, kes meil olemas on, töötavad täiskoormusega ja saavad selle eest ka täistöötasu, mis inimeste
sissetulekut vähesel määral küll, aga siiski, parandas,» lausus Küüt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles