Vald laseb inetu plankaia maha võtta

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plankaed.
Plankaed. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Saaremaa Orissaare vald laseb maha lõhkuda Liigalaskma külas Rusniku talu maadele kerkinud plankaia, mis ei ole sinnakanti sobilik ja on pealegi püsti pandud ebaseaduslikult.

«Küsime veel püstitajalt seisukohta ja ilmselt laseme selle likvideerida,» ütles Saarte Häälele valla ehitus- ja keskkonnanõunik Martin Käärid.

Orissaare vallavalitsus konsulteeris aia osas ka muinsuskaitseametiga, kust saadi vastus, et ebaseaduslikult rajatud aia näol ei ole tegemist Saaremaale omase traditsioonilise piirdeaia tüübiga.

«Rajatud aed ei kuulu ühegi traditsioonilise puitaia tüübi alla ning tegemist on miljööväärtuslikku ala risustava robustse piirdega, mille soovitame antud kohast eemaldada,» teatas ameti Saaremaa vaneminspektor Mihkel Koppel.

Muinsuskaitse peab antud kohas sobilikuks traditsioonilist tüüpi puitaeda (varbaed, pistandaed, püstandaed, korendusaed).
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles