Medvedev: valimistulemus ei ole ette teada

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev annab Gorki residentsis intervjuu Pervõi Kanali, NTV ja VGTRK juhtidele.
Dmitri Medvedev annab Gorki residentsis intervjuu Pervõi Kanali, NTV ja VGTRK juhtidele. Foto: SCANPIX

Venemaa president Dmitri Medvedev rääkis kolmele üleriigilisele telekanalile antud intervjuus lähenevatest duuma- ja presidendivalimistest ning põhjendas oma otsust jääda eemale 2012. aasta presidendivalimistest.

Medvedev selgitas, et tegi ettepaneku kandideerida riigipeaks senisele peaministrile Vladimir Putinile, kuna «praegusel momendil on ta kõige autoriteetsem poliitik Venemaal ja tema reiting on mõnevõrra kõrgem».

Medvedev lükkas tagasi väited, nagu oleks valimistulemus ette teada. «Valimised on rahvalikud ja see pole sõnakõlks, vaid nii ongi. Iga poliitik võib «välgatada» valimistel ja ka tema poliitiline jõud, meie maa ajaloos ja ka teiste riikide ajaloos on seda korduvalt juhtunud. Mitte keegi pole kindlustatud. Mis tähendab ettemääratud? Las inimesed otsustavad, kelle poolt nad hääletavad, kellel on suurem autoriteet,» rääkis ta Pervõi Kanalile.

Ka kinnitas Medvedev, et valimised tulevad demokraatlikud. «Ainult inimesed, ainult meie kodanikud saavad panna paika lõplikud rõhud, hääletades ühe või teise inimese poolt, selle või tolle poliitilise jõu poolt või vastu. Vaat see ongi demokraatia,» selgitas ta.

Intervjuud näeb täies mahus täna õhtul kell 20.30 Moskva aja järgi telekanalite Pervõi Kanal, NTV ja VGTRK eetris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles