IRL kuulutas patriootlike stsenaariumite autori aasta tegijaks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Vahtre.
Lauri Vahtre. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees.

«Detsembrikuumuse» ja «Tuulepealse maa» stsenarist Lauri Vahtre ütles täna Tartus IRLi aasta tegija tiitli kättesaamisel, et tahtis nende linateostega endale ja teistele meenutada, kui väga meil on vedanud, et elame vabas Eestis.


«Pean oluliseks ka meenutada, et õnn vabast Eestist on kerge kaduma, kui me teda enam ei vääri,» ütles Vahtre auhinna kättesaamisel, teatas IRL.



Erakond tunnustas Vahtret tema teenete eest eeskätt noorte isamaalises kasvatuses, läbi ajaloolise tõe ilmeka ja huvitava edastamise selle aasta vaadatuimas Eesti filmis «Detsembrikuumus» ning Eesti ajaloost jutustavas sarjas «Tuulepealne maa».



Aasta teo konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, nende hulgas üks minister, kaks riigikogu liiget ja viis erinevatel elualadel tegutsevat erakonna liiget. Kandidaatide hulgas oli neli naist ja neli meest.



Aasta tegija 2008 kuulutati välja täna õhtul Isamaa ja Res Publica Liidu aastalõpupeol Tartus, Vanemuise Kontserdimajas.



Eelmisel aastal pälvis IRLi aasta tegija tiitli vabadussõja võidusamba kavandi autor Rainer Sternfeld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles