Purjuspäi kihutanud nooruk saadeti kuuks ajaks arestimajja

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kohus määras karistuseks kuuajase aresti noormehele, kes oli purjuspäi ja juhtimisõiguseta roolis ning ületas lubatud sõidukiirust 70 km/h.

Politseipatrull märkas kolmapäeval kella 23.20 ajal Valga linnas Kuperjanovi tänaval vingerdava ja ebakindla sõiduviisiga autot Ford Escort. Politseipatrull andis eesliikunud sõidukile vilkuritega peatumismärguande, millele Fordi juht reageeris hoopis kiiruse lisamisega kuni 100 km/h. Lubatud kiiruseks sellel tänavalõigul on 30 km/h.

Suure kiiruse tõttu sõitis Ford ringliiklusega ristmikul teelt välja kiviktaimlasse. Peatunud autost põgenes eri suundadesse neli meest, kes kõik tabati sündmuskoha lähedal.

Autot juhtis 18- aastane Viljar, kes oli alkoholijoobes ja sõiduki juhtimisõiguseta. Eile määras kohus talle karistuseks 30 ööpäeva aresti.

«Sõiduki juhtimine alkoholijoobes on raskeim liiklusalane rikkumine ning selle juhtumi puhul oli tegemist üliohtliku teoga, kus vastutustundetu juht seadis peale enda ohtu ka oma sõprade ja teiste liiklejate elu ning tervise,» ütles Valga politseijaoskonna patrullteenistuse vanemkomissar Kaimar Karm.

«Efektiivsete ja rikkumise raskusega proportsionaalsete karistuste kohaldamine taoliste juhtumite puhul aitab parandada liiklusohutust,» lisas ta.

Valga politsei on tänavu taotlenud aresti 15 liiklusrikkujale.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles