Tõmošenko kohtuotsus saab teatavaks 11. oktoobril

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko poolehoidjad Kiievis kohtuhoone ees.
Julia Tõmošenko poolehoidjad Kiievis kohtuhoone ees. Foto: SCANPIX

Kohus teeb otsuse Ukraina endise peaministri Julia Tõmošenko kohta teatavaks 11. oktoobril.

Varem oli oletatud, et otsus tuleb kas täna või järgmisel nädalal. Konkreetse kuupäeva tegi väljaandele Ukrainskaja Pravda teatavaks kohtunik Rodion Kirejev.

Tõmošenko on varem öelnud, et kohtuotsus on juba valmis kirjutatud ja et otsus tuleb süüdimõistev. Endine valitsusjuht on korduvalt väitnud, et protsess on president Viktor Janukovitši korraldatud poliitiline arveteklaarimine.

Täna kogunes Kiievi Petšerski rajoonikohtu hoone ette enam kui tuhat Tõmošenko poolehoidjat, kes lootsid kohtuotsust teada saada.

Uudiseportaali UNIAN andmetel puhkes kella 14 paiku kohaliku aja järgi kaklus ekspeaministri toetajate ja eriüksuslaste vahel. Tõmošenko poolehoidjad olid varustatud metallvaiadega ja nad püüdsid sulgeda väljapääsu kohtuhoonest.

Kohtuprotsess Tõmošenko väidetavate eksimuste üle algas juunis, naine võeti vahi alla augustis. Prokurör nõuab riigile tekitatud suure kahju eest 7-aastast vangistust, endine valitsusjuht end süüdi ei tunnista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles