TEA entsüklopeedia ilmumisgraafik pikenes kahe aasta võrra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TEA entsüklopeedia.
TEA entsüklopeedia. Foto: Liis Treimann

TEA Kirjastuse entsüklopeedia ilmumisgraafik on algselt kavandatust maha jäänud ning entsüklopeedia viimane number jõuab tellijateni 2014. aasta asemel tõenäoliselt alles 2016. aastal, kirjastus põhjendab seda kvaliteedi tagamise vajadusega.

TEA Kirjastus alustas 24-köitelise entsüklopeedia väljaandmist 2008. aastal ning siis oli kavas viimane köide toimetada tellijateni 2014. aastaks. TEA Entsüklopeedia peatoimetaja Ahti Tomingas ütles BNSile, et tõenäoliselt jõuab viimane köide tellijateni siiski 2016. aastal.

Septembris said TEA entsüklopeedia tellijad kätte seitsmenda köite. Tominga sõnul on sellel aastal valmimas ka kaheksas köide ning see läheb veel enne aasta lõppu trükikotta.

Tomingas tõdes, et entsüklopeedia väljaandmine on väga mahukas töö ja kõik ilmuvad artiklid läbivad enne entsüklopeediasse jõudmist põhjaliku toimetamisringi. «Üldiselt me ei tahaks siiski latti alla lasta,» lausus Tomingas ja tõdes, et kvaliteedi arvelt entsüklopeediate ilmumise kiirust tõstmine ei oleks tellijate huvides.

TEA entsüklopeedial on ligi 8000 tellijat. Tominga sõnul on tellijad suhtunud entsüklopeedia ilmumisgraafiku pikenemisse üldiselt mõistvalt. «Mõned inimesed on küll helistanud ja entsüklopeedia ilmumisaegade lükkumise kohta infot küsinud kuid minu teada ei ole keegi neist raha tagasi küsinud,» märkis ta.

Tomingas lisas, et paralleelselt raamatu kujul ilmuva entsüklopeediaga arendab toimetus pidevalt edasi ka entsüklopeedia e-varianti, milles on näiteks juba praegu kättesaadavad paljud artiklid, mis on raamatu kujul ilmumas alles viimastes entsüklopeedia numbrites.

Tominga kinnitusel ei ole entsüklopeedia ilmumisgraafiku pikenemise põhjus TEA Kirjastuse rahalised raskused. «Oleme viimasel ajal entsüklopeedia projekti jaoks isegi inimesi juurde võtnud, et artiklite toimetamise kiirust ja kvaliteeti tõsta,» märkis ta.

Maksu- ja tolliameti andmetel oli TEA Kirjastusel reede seisuga maksuvõlga 15 627 eurot.

TEA Kirjastuse kodulehe andmetel maksab TEA entsüklopeedia täiskomplekti tellimine ettemaksuga 1050 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles