Ka sotsid pooldavad sooneutraalset partnerlusseadust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: illustratsioon Katri Karing

Sarnaselt Reformierakonnaga pooldavad ka sotsiaaldemokraadid, et tuleks luua partnerlusseadus, mis ei teeks vahet, kas koos elavad hetero- või homoseksuaalsed paarid, selgelt selle vastu on IRL ning Keskerakond pole veel arvamust esitanud.

«Sotsiaaldemokraatlik Erakond nõustub õiguskantsleri seisukohaga, et samasooliste isikute vaheline püsiv kooselu kuulub perekonnapõhiõiguse kaitsealasse, mistõttu on põhiseadusega vastuolus olukord, kus selline kooselu on õiguslikult reguleerimata,» seisis SDE vastuses justiitsminister Kristen Michalile, vahendas ERR Uudised.

Seetõttu peavad sotsid vajalikuks partnerlusseaduse väljatöötamist, mis kehtiks nii eri- kui ka samasoolistele paaridele.

Michal saatis augusti alguses neljale parlamendierakonnale kirja, mis rõhutas homo- ja vabaabielude õigusliku reguleerimise vajadust ning pakkus parteidele välja neli võimalikku lahendust, IRL vastas justiitsministrile lakooniliselt ning soovis, et kehtivas korras ei tehtaks ühtki muudatust, Reformierakond teatas, et toetab sooneutraalse partnerlusseaduse väljatöötamist, kuid soovib arutada seejuures kindlasti lapsendamise küsimust.

«Samas pole samasoolisel lapsevanemal võimalust oma partneri lapsi lapsendada; juhul, kui üks partneritest sureb, tekitab perele niigi raskel ajal lisaprobleeme orvuks jäänud lapse eestkoste määramine; vaatamata sellele, et partnerid võivad olla kasvatanud last kogu tema elu ajal koos, ei ole orvuks jäänul mingit garantiid selle kohta, et tema eestkostjaks seatakse teine faktiline lapsevanem,» tõi SDE välja ohu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles