Narva koolid üritavad eragümnaasiumi abil eesti keelest pääseda

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venekeelne aabits.
Venekeelne aabits. Foto: Liis Treimann / Postimees

Narva linn võib asutada venekeelse eragümnaasiumi, et kõrvale hiilida eestikeelsele õppele ülemineku kohustusest.

Venekeelne eragümnaasium võiks riigikogu keskerakondlasest liikme Mihhail Stalnuhhini sõnul sobida neile lastevanematele ja noortele, kes ei soovi üle minna eestikeelsele gümnaasiumiõppele, vahendab ERR Uudised.

«Selge see, et väga kvaliteetselt tuleb õppida eesti keelt, aga mitte ajaloo ega geograafia tunnis, vaid eesti keele tunnis – praegu on see võimalus ainult juhul, kui tekib eragümnaasium,» lausus ta.

Narvas käib praegu kohaliku munitsipaalharidussüsteemi uue arengukava koostamine ja Stalnuhhin, kes on ühtlasi ka Narva linnavolikogu koalitsiooni esimees, nimetas venekeelse eragümnaasiumi loomist üheks peamiseks arutlusteemaks – seda vastukaaluks valitsuse venitamistaktikale, mis lubab alles detsembris vastata Narva viie gümnaasiumi hoolekogu taotlusele jätkata tööd vene keeles.

Haridusministeeriumi asekantsleri Kalle Küttise sõnul on eragümnaasiumi loomine omavalitsuse poolt täiesti võimalik ning ka erakoolile maksab riik õpetajate palgaraha, kuid samas oleks eragümnaasiumi juhul tegu kaudse allumatuse ja lühinägelikkusega, kuna eestikeelsele õppele ülemineku eesmärgiks on muuta vene õpilased töö- ja kõrgkooliturul eestlastega võrdseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles