Metsakalmistule soovitakse Eesti riigivanemate memoriaali

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hauad Metsakalmistul.
Hauad Metsakalmistul. Foto: Liis Treimann

Konstantin Pätsi muuseum tunneb muret, et Eestis pole säilinud mitmete meie suurmeeste haudu ja soovib rajada Metsakalmistule riigipeade memoriaali.

Muuseum pöördus riigikantselei poole palvega luua toimkond sellise memoriaali kavandamiseks.

Vabariigi sünnipäeval toimuval riiklikul talitusel käiakse Metsakalmistul pärgi ja küünlaid asetamas Konstantin Pätsile, August Reile ja Aleksander Varmale, Tallinnast kaugel Kirblas asub Jüri Uluotsa haud, kirjutas muuseumi juhatuse esimees Trivimi Velliste riigikantseleile. Ülejäänud riigivanematel haudu aga pole.

Konstantin Pätsi muuseum on juba 2006. aastast püüdnud tõsta küsimust Eesti riigipeade mälestuspaiga loomisest Metsakalmistule, algatuse on heaks kiitnud ka presidendi kantselei, kes soovitas teostuse asjus riigikantselei poole pöörduda.

«Riigivanemate järglased toetavad kõnsolevat algatust ja tunnevad ka isiklikult vajadust nimetatud memoriaali järele Tallinnas. Pealegi külastavad Metsakalmistut arvukad ekskursioonid ja turismirühmad nii meilt kui mujalt. Neile oleks kõnesolev püha paik oluliseks ajalooallikaks ja vaimseks lätteks,» kirjutas Trivimi Velliste.

Riigikantselei kutsub kokku asjaga seotud riigiasutused, et seda teemat arutada, kinnitas Postimees.ee'le riigisekretäri kommunikatsioonijuht Kristiina Tiimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles