Ülikoolid asuvad venelastele erialast eesti keelt õpetama

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk / Tiina Kõrtsini / SL Õhtuleht

Kaheksa Eesti kõrgkooli hakkavad oktoobris õpetama 164 vene emakeelega üliõpilasele riigikeelt, kusjuures suurt rõhku pannakse erialakeelele.

Õppima asuvad Eestis keskhariduse omandanud ja Eesti kõrgkoolides õppivad üliõpilased, kes soovivad arendada kõrgharidustasemel akadeemiliseks õppeks vajalikku eesti keelt ning erialast eesti keelt, teatas ettevõtmist rahastav integratsiooni ja migratsiooni sihtasutus «Meie Inimesed» (MISA).

Paralleelselt värskete tudengite koolitamisele asuvad kõrgkoolid looma e-kursuseid erialaseks keeleõppeks.

Näiteks TTÜ loob erialakeele kursuse ärinduse ja rahvusvaheliste suhete tudengitele ning TTÜ Virumaa Kolledžis eesti keele e-kursus kütuste tehnoloogia eriala üliõpilastele.

Eesti Maaülikool loob erialaseid eesti keele õppematerjale põllu- ja aiasaaduste tootmise alal ning veterinaarmeditsiini ja tervislike loomakasvatussaaduste tootmise ja töötlemise, inseneeria, põllu- ja aiasaaduste tootmise ühiskursuse loomisega Moodle keskkonnas.

Keeleõppekursused paralleelselt toimuva tasemeõppega B2 ja C1 tasemel algavad Tartu Ülikooli Narva Kolledžis, Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis, Informaatika ja Arvutustehnika Instituudi Arvutikolledžis ning Eesti Ettevõtluskõrgkoolis Mainor.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli Kohtla-Järve struktuuriüksuse õe ja ämmaemanda eriala 5 üliõpilast suunduvad keelepraktikale eestikeelsesse keelekeskkonda Tallinna, kus viibitakse erialatundides ja läbitakse täiendav keeleõppeprogramm tugiisiku toel.

Kõige selle aluseks on kõrgkoolide endi ettepanekud alusel ning raha tuleb Euroopa Sotsiaalfondist rahastatavast programmist «Keeleõppe arendamine 2011-2013».
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles