Galojan soovib oma süüasja uut arutamist maakohtus

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Maria Galojan kohtus
Anna-Maria Galojan kohtus Foto: Priit Simson

Tallinna ringkonnakohus vaagis täna ligi 60 000 euro omastamises süüdimõistetud MTÜ Eesti Euroopa Liikumise (EEL) eksjuhi Anna-Maria Galojani kaebust, milles ta soovis enda süüdimõistmise tühistamist ja oma kriminaalasja uut arutamist Harju maakohtus.

Vandeadvokaat Sven Sillar leidis kaebuses, et Galojani (29) süüasi tuleks saata maakohtule uueks arutamiseks, sest maakohus oli rikkunud eelistungil menetlusnorme ning kohtuotsus oli motiveerimata, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Ringkonnakohus langetab Galojani süüasjas otsuse 17. oktoobril.

Mais mõistis maakohus Galojani süüdi suures ulatuses omastamises ja võltsitud dokumendi kasutamises ning mõistis talle ühe aasta ja 10 kuu pikkuse vangistuse, millest tal tuleb otsuse jõustumisel vanglas kohe ära kanda viis kuud.

Kohus mõistis Galojanilt välja tsiviilhagi katteks 47 956,29 eurot ning võttis talt lisakaristusena kolmeks aastaks õiguse tegutseda juriidiliste isikute juhtorganites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles