Politsei pidas kinni Kert Kesküla mõrvas kahtlustatavad noorukid

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Kesküla viimane koduklubi oli Puka Sokud Valgamaalt.
Kert Kesküla viimane koduklubi oli Puka Sokud Valgamaalt. Foto: Eesti korvpalliliit

Politsei pidas eile päeval kinni 18-aastase Nikolai ja 16-aastase nooruki, keda kahtlustatakse endise tippkorvpalluri Kert Kesküla mõrvas.

Kahtlustatavad peeti kinni väljaspool Tallinna. Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja ütles Postimees.ee'le, et kurjategijad ei rünnanud ohvrit juhuslikult. Tegemist oli ette planeeritud kuritööga, mille eesmärgiks oli vara hõivamine. Kui pikalt oli kuritöö ette planeeritud ja mida Keskülalt täpsemalt võtta taheti, ei saa prokuratuur uurimise huvides avalikustada.

Lisaks täpsustas pressiesindaja, et ohver mõrvati Lasnamäel asuvas metsatukas ehk samas kohas, kust laip hiljem leiti.

Prokuratuur kavatseb kohtult taotleda Nikolai ja 16-aastase nooruki vahistamist. «Praeguste andmete kohaselt oli tapmise motiiviks omakasu,» ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Jüri Kasesalu.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Priit Pärkna kinnitas, et sellised eluvastased kuriteod on politsei jaoks äärmiselt kõrge tähtsusega, mille kiire lahendamine on esmaseks prioriteediks. «Selliste ühiskonda vapustavate kuritegude toimepanijate tabamine on oluline nii ühiskonna turvalisuse kui ka politsei mundriau mõttes,»  ütles Pärkna.

35-aastase Kesküla torke-lõikehaavade ja löömisjälgedega surnukeha leiti politsei poolt 28. septembri õhtul Lasnamäel asuvast metsatukast.

Juhtunut uuritakse karistusseadustiku mõrva käsitleva paragrahvi alusel. Sellise kuriteo eest näeb seadus karistusena ette 8-20-aastase või eluaegse vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles