Zatlers ja Ühtsus soovivad luua laia koalitsiooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zalersi Reformierakonna juht Valdis Zatlers (vasakul) ja peaministrikandidaat Edmunds Sprudzs.
Zalersi Reformierakonna juht Valdis Zatlers (vasakul) ja peaministrikandidaat Edmunds Sprudzs. Foto: SCANPIX

Läti parlamendivalimistel paremuselt teise ja kolmanda tulemuse saavutanud Zatlersi Reformierakond ja Ühtsus otsustasid täna toetada «rahvusliku konsolideerimise valitsuse» loomist.

Teisisõnu kutsusid nad uue valitsusega liituma teineteise ideoloogilised vastandid – venemeelseks peetava Koosmeele Keskuse ja rahvusliku alliansi Kõik Läti Eest! / TB / LNNK.

Ainsana jääks säärasest koalitsioonist seega välja Roheliste ja Põllumeeste Liit, sest Zatlersi erakond on sellele kategooriliselt vastu, kirjutab LETA.

Ekspresident Valdis Zatlers ütles ajakirjanikele, et kuna valitsust ja seimi ootab palju raskeid otsuseid, ei saa valimised võitnud Koosmeele Keskust opositsiooni jätta. Ühtsusse kuuluv peaminister Valdis Dombrovskis ütles omakorda, et tema ei näe mingit põhjust, miks rahvuslik allianss peaks opositsiooni jääma.

Nii Zatlers kui Dombrovskis kutsusid Koosmeele Keskust ja rahvuslasi loobuma oma vankumatutest seisukohtadest ja tegema koostööd rahva huvides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles