Estcoy-13 on Afganistani välisoperatsiooniks valmis

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scoutspataljoni õppused Lätis Ádaži polügoonil.
Scoutspataljoni õppused Lätis Ádaži polügoonil. Foto: Raigo Pajula

Lätis Adaži polügoonil korraldatud õppuse Teraskilp juhi Scoutspataljoni ülema kolonelleitnant Vahur Karuse hinnangul on novembris Afganistani suunduv jalaväekompanii väljaõppe eesmärgid täitnud.

«Estcoy-13 tegutses professionaalselt ja demonstreeris suurt leidlikkust erinevate situatsioonide lahendamisel,» ütles kolonelleitnant Karus. «Kompanii on ülesannete täitmiseks välisoperatsioonil Afganistani Islamivabariigis hästi ettevalmistatud,» vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja tema sõnu.

Taktikalisest õppusest ja lahinglaskmistest koosneval õppusel Teraskilp 2011 osalesid lisaks Scoutspataljoni kaitseväelastele ka Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste Lahingukooli õppurid ning kaitseväelased Kalevi, Kuperjanovi ja Viru jalaväepataljonidest.

Õppusel osalejad alustavad homme varahommikul liikumist tagasi oma alalisesse paiknemiskohta Paldiskis. Ajavahemikul kell 8-13 liiguvad Scoutspataljoni kuni 30 sõidukist koosnevad kolonnid marsruudil Ikla - Pärnu - Kanama - Keila - Paldiski. Kolonnid liiguvad politsei eskordiga keskmise kiirusega 70 km/h. Kaitsevägi palub sellel marsruudil liiklejatelt mõistvat suhtumist ja kolonnidest mitte mööduda. Arvestada tuleb tavapärasest suurema ajakuluga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles