Tööstussektori ametiühingud toetavad Taliga jätkamist

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Vaikma
Sander Vaikma Foto: Peeter Langovits

Kuna tööstussektori ametiühingud hindavad kõrgelt Eesti Ametiühingute Keskliidu (EAKL) esimehe Harri Taliga väga head töö- ja sotsiaalprobleemide tundmist, pooldavad nad tema jätkamist esimehena.

Neli ametiühingut esitasid eile EAKLi esimehe kandidaadiks transpordi ametiühingu juhatuse esimehe Peep Petersoni, kellelt oodatakse liikumise taasühendamist motiveeriva eestvedamise alla ning ametiühingute struktuuri ja maine kaasajastamist.

Energeetikatöötajate ametiühingute esimehe Sander Vaikma sõnul ei saa ega pea keskliit ega selle juht lahendama probleeme ja viima ellu eesmärke, mis on ametiühingute struktuuri teiste tasandite pädevuses.

«Keskliit on oma liikmesorganisatsioonide riigitasandi koostöö- ja esindusorganisatsioon ning selles töös usaldame Harri Taligat täielikult,» põhjendas ametiühingute otsust Vaikma.

Valiku tegemisel lähtusid ametiühingud sellest, et keskliidu esimees peab olema kogenud, tasakaalukas ja vastutustundlik.

Tööstusektori ametiühingute hulka, kes Taligat pooldavad, kuulub Eesti energeetikatöötajate ametiühingute liit, Eesti metallitöötajate ametiühingute föderatsioon, Eesti metsatöötajate ametiühing, Eesti tööstustöötajate ametiühingute föderatsioon ning kaevurite ja energeetikute sõltumatu ametiühing.

Ametiühingute Keskliidu VI kongress toimub 25. novembril Tallinnas Rahvusraamatukogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles