Apelsiniglasuuris kanapala

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apelsinimekiga kanapala
Apelsinimekiga kanapala Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

30–40 min

320 kcal

4 poolitatud portobello-seent

määrimiseks oliiviõli

soola-pipart

3 varretäit rohelist sibulat

8 kanakintsu

4 tl võid

lisandiks riisi

Kastmeks:

1 dl sojakastet

3 sl šerrit või vermutit (võid kasutada ka mirinit)

0,5 dl suhkrut

1/3 tl riivitud apelsinikoort

2 tl maisitärklist

5 sl apelsinimahla

seesamiseemneid

Eelkuumuta ahi grillrežiimile. Pintselda seened oliiviõliga ning puista peale soola-pipart. Kata ahjuplaat fooliumiga ja laota seenekübarad tagurpidi 8 portsuna plaadile. Lao seentele 10 cm sibulajupid ning aseta sinna otsa kana. Määri igale kintsule 0,5 tl võid. Küpseta ahju ülaosas 30 minutit, kuni kana hakkab pruunistuma. Kui soovid, võid koivad ja seened enne ka pannil ette praadida. Vahepeal keeda riis ning siis valmista kaste. Selleks sega sojakaste, šerri, suhkur ja apelsinikoor. Kuumuta nii kaua, kuni suhkur on sulanud ja segu keema tõusnud. Sega tassis maisitärklis ning apelsinimahl ja vala keevasse vedelikku. Kuumuta pidevalt segades, kuni kaste on paksenenud ja läikiv. Serveeri seene-kanaportsusid kastme ja riisiga.

IDEE

Võid kana valmistada ka ilma seenteta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles