Tuhamägedelt valgunud reostunud vesi uputab raudteed

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhamäed Ida-Virumaal päikesetõusu ajal.
Tuhamäed Ida-Virumaal päikesetõusu ajal. Foto: Egert Kamenik/ Postimees

Rohkete sadude tõttu sai Kohtla-Järvel keemiaettevõtte Nitrofert raudteejaama viiva tee äärne kraav sedavõrd vett täis, et ujutas üle nii tee enda kui sellest raudtee poole jääva metsaaluse raudteetammini välja.

«Sademete äravool tuhamägedest selles piirkonnas ei tööta ning seetõttu moodustus siin fenoole sisaldavate vete kogum,» ütles Põhjarannikule Nitroferdi vee-, auru- ja kanalisatsioonitsehhi juhataja Viktor Nevedrov käega tee tuhamägede-poolses küljes laiuvale veelaamale viidates.

Nitroferdi tehnika- ja projekteerimisosakonna juhataja Ljudmila Mazuri sõnul pöördusid nad Viru Keemia Grupi poole, ent said sealt vastuseks, et nii vanad tuhamäed kui nende nõrgvee ärajuhtimiseks rajatud kraavid on riigile üle antud ning ettevõte nende eest enam ei vastuta.

Tema sõnul poleks mingi probleem see vesi lihtsalt metsa alla suunata, kui tegemist oleks puhta sademeveega, aga selles vees siin on fenoolid ja ei tule kõne allagi seda lihtsalt niisama kusagile ära juhtida.

Ida-Virumaa keskkonnateenistuse vee peaspetsialist Ljudmila Bogdanova kinnitas, et fenoole on vees kindlasti. Mismoodi selle veega toimima peaks, ei osanud ta esialgu veel öelda

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles