Eesti narkodiiler pandi Soomes vangi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokaiini nuuskamine.
Kokaiini nuuskamine. Foto: Corbis / Scanpix

Helsingi linnakohus mõistis lõppenud nädalal raskes narkokuriteos süüdi eesti mehe, kes varustas kokaiiniga põhjanaabrite meedias palju kõmu tekitanud narkopidusid, kus lõbutsesid kohalikud jõukurid.

 

Kahel viimasel aastal erinevates paikades korraldatud üritustel, kus veedeti kambakesi lõbusalt aega kalleid psühhotroope manustades, osalesid ettevõtete juhid ja muidu rikkad inimesed, vahendas STT.

Kokku seitsme mehe süüdimõistmisega lõppenud protsessil sai rangeima karistuse just 43-aastane eestlane, kes pidutsejatele kokaiini müüs.

Talle määrati tingimusteta kolme ja poole aasta pikkune vabadusekaotus. Lisaks peab mees tasuma riigile ka 50 000 euro suuruse summa kriminaalsel teel teenitud kasumist.

Helsingin Sanomate andmetel korraldas pidusid Soome pealinnas elav miljonär Juha Kristian Tuores, kes kasutas muu hulgas pinnana nii oma suvemaja ja jahti kui ka luksushotelli Kämp ruume.

Kokaiini sai neil pidudel tarbida vabalt ning ärimees ei küsinud selle eest külalistelt isegi raha. Muu hulgas serveeriti valget pulbrit kandikutel ja toidutaldrikutel. Lõbusate ürituste toimumisest teadsid vaid siseringi kuulujad.

Tuores ise sai kahe aasta ja kümne kuu pikkuse reaalse vanglakaristuse, lisaks narkokuriteole mõisteti mees süüdi ka relvaseaduse rikkumises, sest temalt leiti loata gaasisummuti.

Kokaiini ostnud ja tuttavatele vahendanud helsinglane Keijo Mikael Tapiovaara sai raske narkokuriteo eest täpselt kaks aastat. Tema peab korvama riigile ka 15 000 eurot kriminaalselt teenitud rahast.

Tuores ja Tapiovaara määrati esimesel võimalusel vangistamisele. Eestlane istus juba varem kinni. Neli ülejäänud kohtualust said leebemad karistused, üks neist peab maksma vaid trahvi.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles