Aaviksoo: Terras on uue põlvkonna ohvitser

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusminister Jaak Aaviksoo
Haridusminister Jaak Aaviksoo Foto: Mihkel Maripuu

Uue kaitseväe juhataja suuremaid väljakutseid on pikaajaline ja sihikindel personalipoliitika ja ohvitserkonna jätkuv ülesehitamine, leiab praegune haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo, kelle alluvuses tulevane kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras kaitseministeeriumis veel aasta eest töötas.

Nimelt esitab kaitseminister Mart Laar valitsusele ettepaneku nimetada järgmiseks kaitseväe juhatajaks brigaadikindral Riho Terrase. Terras on töötanud kaitseväes mitmetel kõrgetel ametikohtadel ning kaitseministeeriumis kantslerina ajal, mil kaitseminister oli Aaviksoo.

«Ega võimalikke kandidaate väga palju ei ole,» tunnistas Aaviksoo. «Tema töö kohta kantslerina saan ma öelda ainult häid sõnu. Kui see valik peaks niisugune olema, siis mul ei ole küll mingisuguseid vastuväiteid. Pigem vastupidi.»

Kandidaatide valikust rääkides, lisas ta, et väikese rahva pink on alati lühike. «Ega meil kindrali auastmes ohvitsere ju ei ole kahe käe sõrmede jagu, vaid ikka ühe käe sõrmede jagu,» ütles Aaviksoo.

«Mul on siiralt heameel, et tulevik paistab parem. Brigaadikindral Riho Terras on mees, kes on peaaegu, et alustanud oma sõjaväelist karjääri kaadrikaitseväelasena Eesti kaitseväes päris algusest peale,» märkis Aaviskoo. «Teda võib pidada uue põlvkonna ohvitseriks ja kaitseväelaseks.»

«Ma arvan, et üks tema suuremaid väljakutseid on pikaajaline ja sihikindel personalipoliitika ja ohvitserkonna jätkuv ülesehitamine, ohvitserkonna ja allohvitserkonna tugevadmine nii kvantiteedis kui kvaliteedis,» lausus minister.

Sellega seoses lisas Aaviksoo, et kaitseminister Mart Laar on jätkamas seda poliitikat, mis ka tema ajal oli, et reaalset kaitsevõimet peab kasvatama ja reaalne kaitsevõime on eelkõige nende meeste käes, kes on võimelised kriitilisel hetkel riiki kaitsma.

Uue kaitseväe juhataja kandidaadi leidmiseks moodustas kaitseminister septembris nõuandva komisjoni. Kaitseväelased, keda komisjon uue kaitseväe juhataja kandidaatidena kaalus, olid kõik tegevteenistuses olevad kõrgemad ohvitserid, kaitseväe peastaabi ülem ja väeliikide ülemad ning Eesti sõjaline esindaja NATO juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles