Erkki Koort: kõik Eesti vallad ei saa iialgi päästekomandosid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjeautod.
Tuletõrjeautod. Foto: Peeter Langovits.

Sisejulgeoleku asekantsler Erkki Koort ütles ETV saates «Vabariigi kodanikud», et kõigile Eesti valdadele oma päästekomandode loomist ei juhtu mitte kunagi.

«Maapiirkondades väikeste komandode hoidmisega kahjuks on see probleem, et rahvast on vähe ja maksubaas on olematu. Sellist olukorda Eesti vabariigis, et igas vallas on konstaabel ja päästekomando, ei teki mitte kunagi,» tõdes Koort.

Koorti sõnul pole riigijuhtide jutt, nagu kulutataks Eestis päästeteenusele paljudest teistest Euroopa riikidest rohkem, päris õige, kuna võrdlus põhineb Eurostati statistikal, mida riigid ise koostavad, esitades andmeid, mis pole alati võrreldavad.

«Siin peame vaatama, kui palju inimesi Eestis elab – vaadates riigi panust tuhande elaniku kohta, on Eesti kahjuks suhteliselt tagapool,» märkis Koort. «Eesti riigi rahakott on lihtsalt oluliselt väiksem kui teistel, aga päästeteenus on täpselt sama kallis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles