Juku-Kalle Raid: riigikogulane saab kuluhüvitiseta hakkama

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juku-Kalle Raid riigikogus.
Juku-Kalle Raid riigikogus. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu liikmetest kõige vähem ettenähtud kuluhüvitisi kasutanud Juku-Kalle Raid rääkis Kuku raadio hommikuprogrammile «Ärataja», et parlamendisaadik saab hakkama ka ettenähtud kuluhüvitiseta, sest ta palk on piisavalt suur.

«Sellest palgast piisab elamiseks küll ja veel ning kui mul avaneb võimalus seda kuluhüvitiste jama kuidagi hääletamisega korrigeerida, siis ma seda ka teen,» lubas Raid, kes on enda sõnul ka ilma kuluhüvitisi kasutamata saanud piisavalt palju ringi sõita ja valijatega kohtuda ning kasutamata on tal kuluhüvitisteks ette nähtud 4199 eurot.

«Riigikogus on ahneid inimesi aga päris palju, kes seal mõnda aega tiksudes hakkavad ette kujutama, et nad on selle riigi A ja O.»

Raidi hinnangul tuleks kuluhüvitised muuta projektipõhiseks. «Näiteks et kui käid kohtumas valijaga, esitad projekti ja arve,» selgitas Raid.

Samuti tuleks tema hinnangul kuluhüvitise määra langetada 30 protsendist palgast kümnele protsendile.

«Kuluhüvitiste süsteem tuleks ümber teha,» leidis saadik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles