Kana-kooresupp

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kana kooresupp
Kana kooresupp Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

20 min

390 kcal

6 dl kanapuljongit

1 sellerivars

1 porru

1 sibul

50 g võid

1/3 dl jahu

300 g grillitud või keedetud kanaliha või 2 kana rinnafileed

2 dl vahu- või kohvikoort

soola-pipart

meelepärast maitserohelist

Keeda hakitud sibul, porru ja seller potis puljongis pehmeks. Püreesta soovi korral saumikseriga. Kuumuta teises potis või heledaks ning lisa jahu. Kuumuta läbi ja vala ettevaatlikult segades juurde puljong. Aja supp keema. Lisa suupäraseks tükeldatud kanapalad. Kui kasutad küpsetamata kanaliha, siis keeda see puljongis kenasti pehmeks. Vala lisaks vahukoor ning maitsesta soola-pipraga. Serveeri hea saia ja maitserohelisega.

Hüva nõu

Vahelduseks võid sellest supist teha hoopis kalasupi, kui kasutad kana asemel kalapuljongit ja -liha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles