Lootsmann tahab regionaalministrilt haldusreformi

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maavanem Värner Lootsmann.
Harju maavanem Värner Lootsmann. Foto: Toomas Huik.

Harju maavanem Värner Lootsmann edastas regionaalminister Siim-Valmar Kiislerile ettepaneku haldusreformi ettevalmistava töögrupi moodustamiseks.


Koos Lootsmanniga kirjutasid pöördumisele alla Harjumaa omavalitsuste liidu esimees Urmas Arumäe ja Harju ettevõtlus- ja arenduskeskuse (HEAK) juhataja Kaupo Reede.

Ettepanek on jätkuks 3. detsembril Glehni lossis Harju maavalitsuse ja HEAK koostöös korraldatud konverentsile.

Konverentsil, kus osalesid mitmed riigiametnikud, Harjumaa omavalitsuste juhid, teadlased ja ettevõtjad, jäi kõlama selge seisukoht muutuste vajalikkusest tänases riigi haldussüsteemis.

Harju maavanema Värner Lootsmanni sõnul on haldusreformi puhul peamised küsimused selles, kuidas seda korraldada.

«Toetudes lähinaabrite kogemusele võib öelda, et parim moodus on laiapõhjalise töögrupi poolt muutuste ettevalmistamine. Töögrupi ülesandeks oleks välja töötada Eestile sobivaimad põhimõtted ja teha sellekohast selgitustööd erinevatele osapooltele,» nentis maavanem.

«Arvestades konverentsi ettekannetes tehtud ettepanekuid ning diskussiooni käigus kujunenud seisukohti teeme ettepaneku moodustada regionaalministri juurde haldusreformi ettevalmistav laiapõhjaline töögrupp. Ettepanek on kaasata töögruppi asjaomaste ministeeriumide, maavalitsuste, omavalitsusliitude ja Tallinna Linnavalitsuse esindajad ning valdkonna tunnustatud eksperdid ja teadlased,» seisab kolmepoolses kirjas regionaalministrile.

«Haldusreformi vajadus on leidnud laiapõhjalise toetuse. Selle heaks näiteks on seisukohad konverentsi kõikidelt ettekandjatelt, sealhulgas riigikontrolör Mihkel Oviir, teadlased Garri Raagma ja Sulev Mäeltsemees, Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut . On hea meel, et ka suurte ja tugevate omavalitsuste juhid soovivad kaasa aidata haldusreformi edukale teostumisele,» võttis konverentsil arutatu kokku Harju maavanem Värner Lootsmann ja lisas: «Soovime asjaga mitte poolele teele jääda ning loodame, et regionaalminister juba lähima kuu aja jooksul meie ettepanekule oma seisukoha kujundab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles