Perevägivallas süüdi mõistetud kaasatakse sotsiaalprogrammi

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perevägivald.
Perevägivald. Foto: SCANPIX

Et perevägivallas süüdi mõistetud inimesed mõistaksid oma senise käitumise tagamaid ja muudaksid edaspidi oma teguviisi, alustab vanglates sel sügisel uus perevägivalla vastane programm.

Ministeeriumi vanglate osakonna taasühiskonnastamise talituse juhata Rait Kuuse selgitas pressiesindaja vahendusel, et pere- ja paarisuhte vägivalla vähendamise arendusprojekti idee tuli Tallinna vanglast juba eelmisel aastal. MTÜ Vägivallast Vabaks viis aastatel 2008 ja 2009 justiitsministeeriumi rahastamisel Tallinna vanglas ellu neli rühma, kuhu  suunati  perevägivaldsete kuritegude eest süüdi mõistetud  isikud. «Kuna aga vajadus sellise programmi järele on ka teistes vanglates, siis kujuneski erinevatest katsetustest välja pikem pilootprojekt, mis laienes kõikidele vanglatele,» ütles Kuuse. 

Tänaseks on pilootprojekti raames läbinud perevägivaldsetele isikutele suunatud sotsiaalprogrammi 31 inimest nii vanglas kui kriminaalhoolduses.

«Sel sügisel valmib ka sotsiaalprogrammi käsiraamat ning programmi saab hakata läbi viima süsteemsemalt,» rääkis Kuuse.

Tema sõnul ei ole tegemist lihtsalt mõne mujal riigis kasutuses oleva programmi ülevõtmisega, vaid spetsiaalselt Eesti jaoks koostatud materjaliga.

Justiitsminister Kristen Michal kinnitas, et vägivalla vähendamine on nii justiitsministeeriumi kui kogu valitsuse eesmärk.

Tema sõnul on sotsiaalprogrammid just perevägivallategudes süüdi mõistetud inimestele kindlasti üheks viisiks, kuidas aidata uusi kuritegusid ära hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles