Putini pressisekretär tunnistas amforate leidmise meediatrikiks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin amforatega augustis 2011.
Vladimir Putin amforatega augustis 2011. Foto: SCANPIX

Vene peaministri Vladimir Putini pressisekretär Dmitri Peskov tunnistas telekanali Dožd saatele «Hard Day’s Night» antud intervjuus, et antiiksete amforate leidmine oli meediatrikk.

Ajakirjanikud uurisid Peskovilt, kelle idee oli see, et kalipsos Putin sukeldub Mustas meres ja leiab VI sajandist pärit nõusid.

Pressisekretär ei soovinud otse vastata ja põikles sellest kõrvale ning kinnitas, et tema ise oli selle ettevõtmise ajal puhkusel.

Tema oletusel oli idee taga üks ekspeditsiooni liikmetest. «Vaadake, Putin ei leidnud põhjast amforaid, mis olid seal lebanud mitu tuhat aastat. See on ilmne. Ja veel steriilseks puhastatuid. No ei leidnud,» ütles ta.

Peskov tunnistas, et arheoloogidest koosnev ekspeditsioon oli need leidnud mitu nädalat või päeva varem. «Loomulikult, need olid kas sinna jäetud või pandud. See on täiseti normaalne. Pole mingit põhjust selliseks ilkumiseks ja muuks taoliseks.»

Putini pressisekretär arvas, et tõenäoliselt taheti valitsusjuhile lihtsalt näidata arheoloogide töö argipäeva.

Peskov tunnistas, et tegelikkuses ei vaja peaminister ei pressisekretäri ega imagoga tegelevaid inimesi, kuna tavaliselt otsustab ta kõik ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles