President korraldab järgmise vabariigi aastapäeva vastuvõtu Tartus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleva aasta vabariigi aastapäeval võõrustavad president Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves külalisi Tartus.
Tuleva aasta vabariigi aastapäeval võõrustavad president Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves külalisi Tartus. Foto: Peeter Langovits

Järgmise aasta 24. veebruaril toimub vabariigi aastapäevale pühendatud kontsert ja sellele järgnev president Toomas Hendrik Ilvese ja tema abikaasa Evelin Ilvese vastuvõtt Tartus Vanemuise teatri- ja kontserdimajas.

Presidendi pressinõuniku Toomas Sildami sõnul lavastab Vanemuise teatrisse kutsutavale ligi 800 külalisele ja sadadele tuhandetele televaatajatele riigi sünnipäevakontserdi Ain Mäeots, muusikajuht on Vaiko Eplik. Samuti toimub Tartus järgimise iseseisvuspäeva kaitseväe paraad.

«President Ilves soovib järgmise viie aasta jooksul jätkata tema esimesel ametiperioodil kujundatud tava viia Eesti riigi sünnipäeva riiklik tähistamine lisaks Tallinnale ka Eesti teistesse piirkondadesse. Kui 2012. aastal toimub see Tartus, siis Eesti Vabariigi 95. aastapäeval 2013. aastal Tallinnas, 2014. aastal on vastuvõtt Jõhvis ja kaitseväe paraad Narvas, 2015. aastal Pärnus ja 2016. aastal taas Tallinnas,» ütles Sildam BNSile.

Ilves teatas esimest korda kavatsusest korraldada vabariigi aastapäeva vastuvõtt ja kontsert Eesti erinevates linnades 2006. aasta 17. novembril, esinedes Eesti Maaülikooli konverentsil «Eesti maa – elamisväärne ja igikestev», kus ta ütles: «Ma ei taha
Tallinna halvustada, tema väärtust ja staatust riigi pealinnana kahandada. Me peame aga teiste piirkondade tähtsust esile tooma. Vajadusel, tegelikult aga päris sageli, ka riiklikult näitama, et Eesti ei piirdu Tallinnaga. Pakun siin ühe võimaluse: mis oleks, kui alates tulevast aastast hakataks Eesti Vabariigi iseseisvuspäeva vastuvõttu - sedasama, kus president kõnet peab ja
mida ETV-s näidatakse - korraldama ka mujal kui ainult Tallinnas?».

Aastal 2007 toimus vabariigi aastapäeva kontsert ja vastuvõtt Tartus, 2008. aastal oli kaitseväe paraad Pärnus ja vastuvõtt Tallinnas, 2009. aastal kaitseväe paraad Narvas ja vastuvõtt Jõhvis, 2010. aastal oli vastuvõtt Tartus ja tänavu Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles