Rummu vanglat varustab elektriga uus alajaam

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rummu vangla.
Rummu vangla. Foto: Eeva Kaun

Eesti Energia Jaotusvõrgu ja Riigi Kinnisvara ühisinvesteeringu käigus valmis Rummus uus alajaam, mis varustab elektriga nii Rummu asulat kui vanglat.

Alajaam läks maksma ligi 6 miljonit krooni ning selle ehitasid Empower AS ning ABB Eesti AS, vahendas Eesti Energia jaeäri pressiesindaja.

Rummu asulat ja vanglat varem elektriga varustanud alajaam lammutati tööde  käigus täielikult ning selle asemele ehitati uus tänapäevase tehnoloogiaga alajaam.

Eelmisel aastal valmis Rummus ka Eesti Energia Põhivõrgu uus alajaam, mille kaudu tuuakse Rummu asulasse kõrgepinge elekter.

Ehitustööde teostamise tegid keeruliseks vangla erinõuded, mille järgi ei tohtinud ükski planeeritud elektrikatkestust ületada nelja tundi. Ehitaja suutis nendest piirangutest kinni pidada.

Senine Rummu alajaam oli amortiseerunud ning püsis töökorras vaid tänu  oskuslikule käitamisele ja hooldamisele. Uue alajaama rajamisega viidi Rummu asula ja vangla üle ka tänapäevasele pingestandardile, minnes üle 6 kV elektrivõrgult 10 kV võrgule.

Jaotusvõrgu juhataja Tarmo Mere sõnul oli Rummu alajaama valmimisel tegemist ühe investeerimisprojektiga Eesti Energia Jaotusvõrgu programmist «Elektrivõrk korda», mille raames investeerib EE igal aastal oma elektrivõrgu uuendamisse ligi 1,5 miljardit krooni.

Mere sõnul on programmi eesmärk on vähendada elektrikatkestusi aastaks 2011 poole võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles