Klaas: Euroakadeemia peab aitama tudengitel õpinguid jätkata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroakadeemia.
Euroakadeemia. Foto: Priit Simson

Riigikogu kultuurikomisjoni esimees Urmas Klaas ütles, et üleminekuhindamisel läbi kukkunud ja teaduskraadide väljastamise õigusest ilma jääv Euroakadeemia peaks seaduse järgi tudengitele õpingute lõpetamise võimaluse leidma.

«Põhimõtteliselt on seaduses säte, et kui ülikoolile ei anta õigust õppekavagrupis õpet läbi viia ja vastavaid akadeemilisi kraade väljastada, siis ülikool lõpetab vastuvõtu ja õppetöö selles õppekavagrupis ning tagab koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga üliõpilastele võimaluse jätkata õpinguid samas või teises õppeasutuses samal või lähedasel õppesuunal,» selgitas Kruus.

Ta jätkas, et selle sätte kohaselt peaks Euroakadeemia üliõpilastel olema teoreetiliselt võimalus valida, kas nad jätkavad samas koolis, mis võib muutuda rakenduskõrgkooliks ja saavad diplomi või jätkavad mõnes ülikoolis samal või lähedasel õppesuunal ja saavad akadeemilise kraadi. «Nii diplomi kui bakalaureusekraadiga on võrdsed võimalused jätkata õpinguid magistriõppes,» märkis Klaas.

Ta lisas, et Euroakadeemia juhtumi puhul on kultuurikomisjon  pöördunud täiendavate selgituste saamiseks haridus- ja teadusministeeriumi poole.

Euroakadeemial pole üleminekuhindamisel läbi kukkumise tõttu järgmisest aastast enam õigust ülikoolina tegutseda ega akadeemilisi kraade väljastada. Bakalaureusekraadita jääksid ka tudengid, kes asusid õppima teadmisega, et saavad õppekava läbides  teaduskraadi. Teadaolevalt püüab Euroakadeemia esitada taotluse, et saada õigus jätkata rakenduskõrgkoolina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles