Vangis istuvat Herman Simmi trahviti kiiruse ületamise eest

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herman Simm
Herman Simm Foto: Peeter Langovits

Politsei- ja piirivalveamet määras riigireetmise eest vangis istuvale Herman Simmile trahvi Tallinna-Pärnu maanteel kiiruse ületamise eest.

Politsei- ja piirivalveamet määras Simmile teisipäeval üheksa­eurose hoiatustrahvi selle eest, et temale kuuluv linnamaastur Daewoo Rexton ületas 24. septembril Tallinna-Pärnu maantee 103. kilomeetril kiirust. Kiiruskaamera fikseeris 90 km/h lubatud sõidualas auto kiiruseks 97 km/h.

Postimehe järelepärimistest selgus, et riigireetmise eest kaheteistkümneks ja pooleks aastaks vangi mõistetud Simm ise kihutamisega siiski seotud ei ole. Justiitsministeeriumi teatel viibis Simm sel ajal Tartu vanglas, kus ta määratud karistust kannab.

Tõenäoliselt oli linnamaasturi roolis tema abikaasa Heete Simm, kellele mees on andnud volituse autot kasutada.

Juhul kui Herman Simm ei soovi abikaasa kiiruseületamise tõttu määratud hoiatustrahvi tasuda, peab ta järgmise 30 päeva jooksul temale määratud trahviotsuse vaidlustama. Selleks tuleb tal kirjutada avaldus, et tema ise kiirust ületanud autot ei juhtinud, ja viidata, kelle kasutuses Daewoo on.

Politsei teatel vaidlustab kiiruskaamerate tuvastatud liiklusrikkumiste eest mõistetud trahviotsused sel põhjusel umbes kolm protsenti autoomanikest.

Eraisikuna pankrotis oleva Herman Simmi linnamaastur Daewoo Rexton kuulub samuti mehe pankrotivara hulka. Selle realiseerimine seisab pankrotihaldur Toomas Saarma sõnul aga Heete Simmiga pooleli oleva kohtuvaidluse taga, mis peab otsustama, kui suur osa Simmide varast on soetatud abielu ajal ja kuulub seega nende ühisvara hulka.

Kohtuotsuse järgi peab Simm riigile tasuma üle 20 miljoni krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles