Tartu Ülikool murdis 400 maailma parema sekka

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool.
Tartu Ülikool. Foto: Margus Ansu

Üks kolmest juhtivast ülikoolide pingereast paigutas Tartu Ülikooli maailma kõrgkoolide seas vahemikku 350-400 - see on kõrgeim tulemus, mille TÜ on eales üheski taolises edetabelis saavutanud.

Pingerea koostajad ajakirjast Times Higher Education (THE) toovad Tartu Ülikooli välja kui näite kiiresti arenevast haridustemplist, mis võib tõusta peagi maailma 200 parema hulka.

Taoliste tõusupretendentidena Ida-Euroopast mainivad nad ära vaid Praha Karli Ülikooli, Poola Jagiellooni ja Varssavi Ülikooli ning Tartu Ülikooli.

«Need institutsioonid näivad olevat piirkonnas kõige tõenäolisemad kandidaadid, saavutamaks maailmaklassi staatust,» märgivad edetabeli koostajad.

Edetabeli ülaosa on tavapärane - 20 parema sekka mahuvad valdavalt USA ja Suurbritannia ülikoolid. Samas on vahetunud esikoht - Harvardi Ülikooli asemel on parim seekord California Tehnikaülikool. Harvard jagab teist kohta Stanfordiga.

Vaata pingerida!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles