Merko nõukogu esimees: meil pole enam infot kui avalikkusel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merko Ehituse nõukogu esimees Tõnu Toomik.
Merko Ehituse nõukogu esimees Tõnu Toomik. Foto: Peeter Langovits

Merko Ehituse nõukogu esimees Tõnu Toomik ütles pärast esmaspäeval toimunud Merko Ehituse nõukogu koosolekut, et ettevõtte juhatuse liikme vastu esitatud pistisekahtlustuse osas pole nõukogul enam infot kui avalikkusel.

«Ettevõttes toimub sisejuurdlus, nõukogu on oma seisukoha kujundanud ja see on edastatud möödunud nädala börsiteates,» viitas Toomik Merko Ehituse börsiteatele, milles ettevõte teatas juhatuse liikmele Tõnu Kortsule esitatud pistisekahtlusest ja töölepingu peatamisest temaga. Ettevõte märkis siis, et Kortsule esitatud kahtlustus on alusetu.

«Täna oli korraline nõukogu koosolek, meil ei ole rohkem informatsiooni kui avalikkusel. Lähipäevad peaksid tooma enam selgust, toimuvad kohtumised advokaatidega,» ütles Toomik esmaspäeval.

Prokurör on varem meedias väitnud, et võimalik kahtlustuse esitamine Merko Ehitusele on oma sisult sarnane möödunud nädalal esitatud kahtlustusega.

«Börsifirma nõukogu esimehena on kurb vaadata, kuidas toimub sensitiivse informatsiooni käitlemine mõnedes õiguskaitseorganites. Täna käib mingi võidu tulistamine, info tilgub kord ühe, kord teise kanalisse ja see tekitab asjatuid pingeid. Kui on otsustatud kahtlustusi jagada, siis võiks selle tee korrektselt lõpuni käia,» lausus Toomik.

Merko Ehituse nõukogu otsustas esmaspäeval samuti, et nõukogu nimel kõneleb nõukogu esimees. Olari Taali ja Indrek Neivelti abi ning hinnanguid vajab ettevõte eeskätt kontserni finants- ja juhtimisküsimustes, vastas Toomik BNSi soovile saada kriminaalsüüdistuste kohta kommentaari selle aasta suvel Merko Ehituse nõukogusse valitud liikmetelt.

Kaitsepolitsei pidas eelmisel kolmapäeval Kortsu kinni seoses Tallinna abilinnapea nõuniku Ivo Parbuse süüasjaga, kahtlustades Kortsu pistise andmises Tallinna linnaametnikule. Eelmisel neljapäeval peatas Merko töösuhte Kortsuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles