ERR.ee: Laiksood ja Segerit ei tohiks võrrelda

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Seger.
Mikk Seger. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees.

Ringkonnaprokurör Kristine Tamme hinnangul pole õige võrrelda Joosep Laiksoo põhjustatud liiklusõnnetust täna seitsmeks aastaks vangi mõistetud Mikk Segeri omaga.


«Ma ei võrdleks neid kahte kohtuotsust, kuivõrd minule teadaolevalt on need ka erinevate paragrahvide alusel. Kuna seadusandja on ju eristanud liiklusnõuete tahtliku rikkumise puhul ja ettevaatamatusest põhjustatud tagajärjed, nende puhul on ka kardinaalselt erinevad karistused,» rääkis Tamm, vahendasid

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Kuigi kohus mõistis purjuspäi ja kihutades kolme hukkunuga liiklusõnnetuse põhjustanud Mikk Segerile kaks aastat lühema karistuse, kui prokurör Kristine Tamm oli küsinud, ei kaeba prokurör tõenäoliselt otsust edasi.

Tamm ütles, et õnneks pole Eestis olnud palju selliseid juhtumeid, kus purjus roolikeeraja kolm inimest surnuks sõidab, seega pole palju ka vastavat kohtupraktikat. Kohtu mõistetud karistus on siiski tema sõnul siiski üle sanktsiooni keskmise määra ja vastab kuriteo raskusele.

Segeri purjuspäi kihutamise tõttu kaks poega kaotanud Ülle Kivisild ei öelnud täna, kas neil on kavatsus kohtuotsusele apellatsioonkaebus esitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles