Kiire makaronisalat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiire makaronisalat
Kiire makaronisalat Foto: Jaan Heinmaa

8 portsu

25 min

310 kcal

400 g väiksemavormilist pastat (penne vms, võid kasutada ka eelmisest päevast järele jäänud pastat)

200–300 g rohelisi ube (võivad olla ka külmutatud)

soovi korral 1 suurem punane paprika

pisem peotäis hakitud rohelist sibulat

1 pikk kurk

250 g kirsstomateid

4 sl seedermänni seemneid

1 pakk või karp meelepärast rohelist krõmpsu lehtsalatit

Kastmeks:

1 dl hakitud ürte (basiilik, petersell, murulauk)

0,5–0,75 dl oliiviõli

3 sl valge veini äädikat või õunaäädikat

2–3 tl täistera- või magusat sinepit

2 sl kohvikoort

Keeda pasta pakendil näidatud juhiste järgi. Viimase 3–5 minuti eel lisa oad. Seejärel nõruta nii pasta kui ka oad ning jahuta need. Kastmeks klopi kõik ained kaanega suletud purgis ühtlaseks. Sega kaste pasta ja ubade, paprikaribade, pooleks lõigatud kurgiviilude, poolitatud kirsstomatite, kuival pannil röstitud seemnete ja salatilehtedega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles