Vare: Tšubais ja Gaidar ennustasid kriisi täpselt ette

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Vare.
Raivo Vare. Foto: Toomas Huik

Majandusekspert ja endine riigiminister Raivo Vare ütles, et Anatoli Tšubais ja Jegor Gaidar ennustasid ligi aasta tagasi Davosi majandusfoorumil üleilmset kriisi täpselt ette.

Vare ütles ETV välispoliitikasaates «Välisilm», et luges kokku 12 punkti Tšubaisi ja Gaidari prognoosis, mis kõik on täpselt realiseerunud, alates sellest, et üleilmne kriis algab Ameerika Ühendriikidest kuni selleni, et toormehinna langus tekitab finantskriisi Venemaal.

Tema hinnangul tuleb järgmise aasta Venemaa eelarve suure defitsiidiga.

Vene majanduse probleemidest rääkides mainis ta fakti, et keskmised ja väikeettevõtted moodustavad Venemaa rahvuslikust koguproduktist vaid 15 protsenti.

Samuti rõhutas ta, et Venemaa jaoks on eluliselt tähtis toormehinnad taas tõusule saada, kuna kui Gazprom teatab, et nende toorme müügihinnad Euroopas on 40 protsenti langenud, siis avaldab see loomulikult mõju Venemaa eelarvele, millest Gazpromi kasum moodustab 25 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles