Rektorid: Tartu Ülikooli edetabelitõus tõotab kasu kogu Eestile

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Nii Tallinna Ülikooli rektori Tiit Landi kui tema Maaülikooli kolleegi Mait Klaasseni sõnul tõuseb Tartu Ülikooli tõusust üle maailma 400 juhtiva ülikooli hulka kasu kogu Eestile.

«Ühe Eesti ülikooli edu ja nähtavus on hea ja kasulik nii Eesti kui kõikide meie ülikoolide jaoks,» ütles Land Postimees.ee’le, kiites Tartu Ülikooli saavutust.

Tallinna Ülikool ei ole tema sõnul seadnud eraldi eesmärgiks pingeridades kõrgematele kohtadele pürgimise, kuna ainult selle nimel pingutamine võtaks fookuse nende põhitegevustelt.

«Rankingud «eelistavad» suuremaid ülikoole, kus on suured rahalised mahud ning erinevad valdkonnad omavad erinevat kaalu. Näiteks on eelistatud ülikoolid, kus on suur loodusteaduste osakaal,» rääkis ta.

«Tallinna Ülikooli eesmärk on anda kvaliteetset õpet ning suurendada teadustöö osakaalu, küllap liigume sellega ka pingeridades ülespoole.»

Ka Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassen väljendas headmeelt, et Tartu Ülikool on ajakirja Times Higher Education pingereas niivõrd kõrgele kohale jõudnud

«See näitab Eesti kõrghariduse kvaliteeti ning aitab tublisti kaasa Eesti ülikoolide tuntuse suurendamisele kogu maailmas.»

Tabelisse saamine pole Klaasseni väitel ka Eesti Maaülikooli jaoks eesmärk omaette.

«Teeme igapäevaselt kõik selleks, et tagada meie õpi- ja teadusväljundite maksimaalne kvaliteet ning meie eesmärgiks on olla oma valdkonnas parim ja juhtiv kõrgkool.»

Täna avalikustatud Times Higher Educationi (THE) ajakirja ülikoolide pingerea koostajad paigutasid Tartu Ülikooli vahemikku 350-400 ning näevad sellel potentsiaali tõusta 200 parema sekka.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles