Riisalu: riigikaitses on raha mõttetult kulutatud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Riisalu
Aivar Riisalu Foto: Egert Kamenik / Postimees

Riigikogu riigikaitse komisjoni aseesimehe Aivar Riisalu hinnangul tuleks Eestis hakata mõtlema, milline on meie kaitsesüsteem ning millisena me Eesti kaitseväge näha tahame.

Riisalu sõnul peaks mõtlema ka sellele, milliseid vahendeid Eesti kaitsesüsteem vajab – kas õhutõrjet või näiteks tanke, vahendab ERR Uudised.

«Ma arvan, et meil on täna väga palju kulutatud mõttetult raha,» ütles Riisalu, kelle hinnangul pole Eestil kaitsevaldkonnas selget plaani, kus me lõpuks oma kaitseväge näha tahame.

Riigikaitse komisjoni esimehe Mati Raidma hinnangul on kõige lihtsam kaitseväe võimalike muudatuste juures staapide hulga küsimus, mis saab praegustest probleemidest ilmselt kõige sujuvamalt lahendatud.

Komisjoni liige Marianne Mikko ütles, et Eestis oleks rohkem vaja professionaalset analüüsi nii pikas kui lühemas perspektiivis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles