TV3: valdav osa autojuhte sõidaks ohtlike rehvidega

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rehv. Foto on illustreeriv.
Rehv. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

97 protsenti Eesti inimestest paneks autole alla ohtlikus seisukorras talverehvid, selgus autojuhtide seas läbi viidud uuringust.

Põhjuseks see, et teadmised lubatud mustri jääksügavusest on puudulikud, vahendasid «Seitsmesed uudised».

Tallinnas Haabersti ringi juures toimus täna rehvi mõõtmise aktsioon, kus jagati vastavalt rehvimustrile ka tasuta bensiiniliitreid. TV3 kohal käies ootas mustrimõõtmist 30 tasuta bensiini soovinud autot.

Rehviliidu tegevjuht Kaur Kuurme rääkis, et seaduse järgi võib mustri minimaalne jääksügavus olla suverehvil 1,6 ja talverehvil 3 millimeetrit, kuid rehvid võiks ära vahetada juba siis, kui suverehvil on käes kaks ja talverehvil neli millimeetrit.

«Kui vesi jääb rehvi ja teepinna vahele, siis tekib vesiliug ja rehv ei ole enam kontaktis teega, vaid on kontaktis veega ja siis ei ole auto enam juhitav või on raskesti juhitav ja sellises olukorras on väga suur võimalus, et auot kaotab juhitavuse ja paiskub teelt välja,» rääkis autokooli OÜ Autosõit juhatuse liige Indrek Madar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles