Koduburger

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koduburger
Koduburger Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

30 min

590 kcal

500 g veisehakkliha

4 varretäit rohelist sibulat

2 küüslauguküünt

1 porgand

1 munakollane või terve muna

4–5 sl grillkastet või ketšupit

2 sl hapukoort

4 burgerisaia või muud sobivat kuklit

lisandiks salatilehti, tomati- ja kurgiviile, juustu, ketšupit või grillkastet

Haki sibul, purusta küüslauk ja riivi porgand ning sega hakkliha, muna, grillkastme ja hapukoorega. Vormi käte vahel 4–6 lamedat kotletti. Kotletid vormi alati suuremad, kui lõpptulemusena soovid, kuna praadides lähevad need väiksemaks. Kata pätsid toidukilega ning hoia 20 minutit külmikus. Seejärel prae kotletid kuumal pannil mõlemalt küljelt pruunikaks ja seest küpseks. Vahepeal valmista ette saiad, lao meelepärane lisand alumisele poolele, tõsta tipuks kotlet ja sörtsata juurde kaste. Kata teise saiapoolikuga ning serveeri. Kotletid saad külmikusse ka eelmisel päeval valmis teha või sügavkülmutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles