Kohus saatis Suklese süüasja uuele uurimisele

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärimees Andrus Sukles Harju maakohtus.
Ärimees Andrus Sukles Harju maakohtus. Foto: Raigo Pajula

Harju maakohus otsustas täna tagastada Andrus Suklese (45) kriminaalasja toimiku prokuratuuri,  sest toimiku materjalid ei ole piisavad õigeks- või süüdimõistva kohtuotsuse tegemiseks, teatas kohtu pressiesindaja.

Kohtuasi lahendati kinnises menetluses ja seetõttu ei kuulu eeluurimises esinenud puudused avalikustamisele. Postimehe andmeil puudutavad kohtu kahtlused peamiselt seda, kas kriminaalasja raames tehtud jälitustoimingud olid õiguspärased või mitte. See peab selguma uue, üldmenetluse korras peetava istungi käigus.

Kohtus kannatanut, ärimees Tullio Liblikut kaitsva advokaadi Maria Mägi sõnul loodavad nad, et formaaljuriidilised täpsustused aitavad õige ja õiglase kohtulahendini jõuda.

«Olgu formaalsustega, kuidas on, kuid olen jätkuvalt ääretult tänulik politseile ja prokuratuurile, kes suutsid ära hoida väga raske kuriteo,» kommenteeris ärimees Tullio Liblik. «Kogu seda juhtumit ja selles ilmnenud küünilisust on olnud minul isiklikult, aga ka minu lähedastel äärmiselt raske taluda. See juhtum võiks ka teiste ettevõtjate jaoks olla õppetund, kui oluline on äripartnerit hoolikalt valida.»

Harju maakohtu teatel pole kohtumäärus edasi kaevatav. Andrus Suklest süüdistatakse oma endise äripartneri Tullio Libliku tapmise tellimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles