Eesti annab üle 2 miljoni Palestiina politsei ülesehitamiseks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangide vabastamise üle rõõmustavad palestiinlased.
Vangide vabastamise üle rõõmustavad palestiinlased. Foto: Reuters / Scanpix

Välisministeerium toetab humanitaarabi vahenditest 2,2 miljoni krooniga Euroopa Liidu politseimissiooni Palestiina aladel (EUPOL COPPS).


EUPOL COPPS suunab Eesti panuse Palestiina tsiviilpolitsei infotehnoloogilise võimekuse arendamiseks ja IT-lahenduste hankimiseks, teatas välisministeerium.

Missioon alustas tööd 2006. aasta 1. jaanuaril ning sellesse on kaasatud 15 euroliidu liikmesriiki ning Norra, Šveits, Türgi ja Kanada. Eelmisel aastal õpetas ELi missioon avaliku korra hoidmiseks välja 800 tsiviilpolitseinikku.

Euroopa Liidu politseimissiooni Palestiina aladel (EUPOL COPPS) eesmärk on toetada Palestiina võime jätkusuutliku ja efektiivse politseijõu loomisel Läänekaldal ja Gaza sektoris ning saavutada seeläbi Palestiina võimekus võtta vastutus avaliku korra tagamise eest. Missiooni tegevus piirdub hetkel Läänekaldaga. Palestiina tsiviilpolitsei on alates selle asutamisest olnud neutraalne ja osapoolteülene.

Tänavu on Eesti välisministeeriumi arengu- ja humanitaarabivahendite maht 60 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles