Mikko: Moldova võimud rikuvad meediavabadust

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marianne Mikko
Marianne Mikko Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Euroopa Parlamendi Moldova delegatsiooni juht Marianne Mikko kritiseeris täna teravalt Moldova rahvusringhäälingunõukogu otsust mitte pikendada sõltumatu telekanali PRO TV 23.detsembril lõppevat litsentsi.


«Kümneaastase tegevuse vältel on PRO TV korralikult järginud Moldova audiovisuaalse meedia seadust. Ei saa tõesti aru, miks võimud ei soovi kommertskanali tegevusluba pikendada,» ütles Mikko, teatas pressiesindaja.

Mikko sõnul jälgib Euroopa Liit teraselt ettevalmistusi järgmisel aastal toimuvateks üldvalimisteks. «Euroopa Liiduga aktiivsemat koostööd ootav Moldova peaks pöörama erilist tähelepanu meedia- ning sõnavabaduse tagamisele.» rõhutas ta.

Moldova võimudele saadetud pöördumises nõudis Mikko, et Moldova ringhäälingunõukogu vaataks viivitamatult üle otsuse PRO TV litsentsi automaatse pikendamise kohta.

Mikko nentis, et meedia mitmekesisuse ning demokraatia tagamiseks peavad ühes Euroopaga integreerida soovivas riigis eksisteerima sõltumatud telekanalid.

«Euroopalikke põhimõtteid ja demokraatlikke väärtuseid arvestades peab kõikidel üldvalimistel osalevatel poliitilistel jõududel olema võimalus pääseda meediasse,» toonitas Marianne Mikko oma avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles