Aasta rahvuslaseks valiti Ilmar Tomusk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keeleinspektsiooni peadirektor Ilmar Tomusk
Keeleinspektsiooni peadirektor Ilmar Tomusk Foto: Toomas Huik

Rahvuslaste liikumised valisid tänavuseks aasta rahvuslaseks Keeleinspektsiooni peadirektori Ilmar Tomuski, tunnustades tema tööd viia praktikas ellu põhiseaduses sätestatud kohustus tagada eesti keele ja kultuuri säilimine läbi aegade.

«Aasta rahvuslase nimetamisega tahame tunnustada inimesi, kes teevad märkimisväärset tööd eestluse, meie rahvuskultuuri tugevdamiseks ja edendamiseks. Tomusk teeb seda kahtlemata igapäevaselt,» selgitas IRL rahvuslaste ühenduse esimees Tarmo Kruusimägi.

«Eesti keele kaitse pole sugugi populaarne tegevus kõigi siin elavate inimeste jaoks. Nii Keeleinspektsioon kui tema direktor on sageli inetute ja ebaõiglaste rünnakute all oma tubli tööd tehes,» lisas ta.

Eesti Rahvusliku Liikumise juht Martin Helme lisas, et selle aasta valiku puhul mängis tähtsat rolli käimas olev jõhker kampaania sisuliselt suruda Eestis läbi kakskeelsus. «Käimasolevas venestuskampaanias on eesti keele positsioonide kaitse kujunenud jälle igapäevase võitluse tandriks. Rahvuslike organisatsioonidena tahame sellele tähelepanu juhtida ning emakeele kaitsjaid tunnustada ja innustada,» lausus Helme.

Aasta rahvuslase tunnustamine toimub homme kell 17.00 Tallinnas Eesti Majas.

IRL ühendus Rahvuslased, Eesti Rahvuslik Liikumine ja Eesti Demokraatlik-Rahvuslike Jõudude Koostöökoda nimetasid eelmise aasta rahvuslaseks Jüri Böhmi tema kodanikujulguse üles näitamise eest pronkssõduri eemaldamise kampaanias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles