Edelaregiooni väejuhatuse ülem: eestlased on väga professionaalsed

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindralmajor John Toolan koos Estcoy-12 ülemaga major Martin Kukega.
Kindralmajor John Toolan koos Estcoy-12 ülemaga major Martin Kukega. Foto: Kaitseväe peastaap

Afganistani Rahvusvaheliste Julgeolekutagamisjõudude Edelaregiooni väejuhatuse ülem kindralmajor John A. Toolan külastas eestlaste patrullbaasi Wahid ja andis Eesti sõduritele kõrge hinnangu.

Kindralmajor Toolan tutvus lähemalt jalaväekompanii Estcoy-12 tegevusega ning tänas eestlastest koalitsioonipartnereid, teatas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Kompanii juhtkond andis kindralmajor Toolanile ülevaate eestlaste teenistusest oma vastutusalas, samuti vastasest ning kohalikust elanikkonnast.

«Olen uhke, et olen saanud teenida koos eestlastega, sest te olete väga professionaalsed sõdurid, kuid enne kojusõitu on veel vaja rasket tööd teha,» ütles kindralmajor Toolan kohtumisel Eesti kaitseväelastega.

Peale ametlikku briifingut kohtus kindral eesti sõduritega vabamas õhkkonnas, kõne all oli nii eestlaste varasemad teenistuskogemused Afganistanis kui koostöö kohalike relvajõudude esindajatega.

Regionaalse väejuhatuse ülem tunnustas eestlaste väljaõpet, mis on võimaldanud hetkel Helmandis teenivatel Eesti kaitseväelastel leida ning kahjutuks teha rekordkoguse improviseeritud lõhkekehasid. Mais alanud teenistuse jooksul on eesti kaitseväelased leidnud ja kahjutuks teinud üle saja lõhkekeha.

Afganistanis teeniva jalaväekompanii Estcoy-12 peamine ülesanne on hoida oma vastutusala ja kaitsta kohalikku elanikkonda. Lisaks on kompanii ülesanneteks koostöös Afganistani Rahvusliku Armee ja politseiga toetada ülesehitustöid, hoida ala puhtana isevalmistatud lõhkekehadest ja valitsusvastastest mässulistest.

Eesti kontingent Afganistanis koosneb jalaväekompaniist, logistilisest toetusüksusest, lähikaitsemeeskonnast ja staabiohvitseridest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles