Majarahvas pelgab gaasiga mürgitavat naabrit

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits/Postimees

Kohtla-Järvel Olevi tänaval asuva korterelamu elanikud on hirmul ühe eaka naabri pärast, kes neid väidetavalt gaasiga mürgitada üritas.

Neljapäeva varahommikul tundsid Kohtla-Järvel Olevi tänaval asuva korterelamu elanikud ühes trepikojas gaasilõhna ning kutsusid välja politsei ja päästjad, kirjutab Põhjarannik.

Asja uurides selgus, et 75-aastane naine oli oma korteris gaasipliidi üks põleti lahti jätnud ning väidetavalt oli tegu unustamisega. Ent politseile avalduse teinud majaelaniku väitel jättis naine gaasi spetsiaalselt lahti.

Korteriühistu esimees rääkis Põhjarannikule, et see naine oli ähvardanud maja õhku lasta. Tema väitel on naine ka varem korduvalt imelikult käitunud ning kahtlustanud omakorda majaelanikke tema mürgitamise katsetes.
Ühistu esimees oli nördinud, et kohalekutsutud kiirabi naist haiglasse ei viinud. «Inimesed on hirmul, sest pole teada, mida ta järgmistel öödel ette võib võtta,» sõnas ta, lisades, et mitmed elanikud, kel võimalik, on pärast toimunut vältinud kodus ööbimist ja põgenenud olukorra lahenemiseni suvilatesse.

Ahtme haigla peaarst Georgi Belotserkovski kinnitas Põhjarannikule, et nimetatud juhul ei olnud kohalkäinud kiirabibrigaadi hinnangul naine psühhoosi seisundis ja seetõttu polnud ka seaduslikku alust teda sunniviisil haiglasse tuua.

Politsei pressiesindaja Mari-Riina Rist ütles, et politsei kontrollib toimunu asjaolusid ja on alustanud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb plahvatuse tekitamist, kui sellega on põhjustatud oht teise isiku elule, tervisele või varale. Süüdimõistmise korral ootab süüdlast rahaline karistus või kuni viieaastane vangistus. Pressiesindaja sõnul ei näe politsei praegu vajadust eakat naist kinni pidada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles